یکی از خوش بو ترین ترکیبات چای ، چای سیاه و زعفران است . این چای به دلیل عطر فوق العاده ایی که دارد به تمامی افراد از کوچک تا بزرگ پیشنهاد میشود ؛ با نوشیدن یک فنجان چای زعفرانی ، انرژی مضاعفی در خونتان به گردش می افتد !
نام تجاری گیاه : چای سیاه + زعفران
نام علمی گیاه : Camellia sinensis + Crocus sativus
محتویات : چای سیاه + زعفران
تاریخچه گیاه چای :
همه ما تا به حال چندین بار طعم چای را چشیده ایم ؛ اما تا به حال به تاریخ ظهور این گیاه فوق العاده فکر کرده اید؟؟ لفظ چای دقیقا از کلمه ی چای که در زبان چینی وجود دارد به کشورمان وارد شده است و ماهم دقیقا به همان صورت از آن استفاده میکنیم .بوته چای برای اولین سال در پنج هزار سال پیش در کشور چین شناخته شد و با آزمایشات مختلف توسط طبیبان به خاصیت های درمانی آن پی بردیم ، همچنین از چای در رنگ آمیزی به عنوان رنگ مشکی از آن استفاده میشود !!
در زمان های اولیه چای سیاه و چای سبز (هردو از یک گیاه به دست می ایند) جزو نوشیدنی های گران قیمت بازار بود !
تاریخ کشف چای به زمان امپراطوری چین باز میگردد که امپراطور شخصی را به خارج شهر تبعید کرد و آن فرد بعد از مدت ها به دلیل گشنگی و تشنگی به بوته ایی برخورد کرد و از برگ آن به عنوان نوشیدنی استفاده کرد ، به همین سبب انرژی قابل قبولی را دریافت کرد و نزد پادشاه بازگشت و پادشاه به دلیل متعجب شدن از زنده ماندن فرد ، طبیبانی را حاضر کرد و برای شناخت چای به خارج شهر فرستاد . البته ناگفته نماند که این داستان ممکن است واقعی نباشد اما احتمال شناخت اولیه چای به این داستان برمیگردد!
تاریخچه گیاه زعفران :
زعفران یا کلمه فارسی آن زَرپَران ، یکی از گیاهان فوق العاده پر خاصیت و همچنین گران قیمت است . بزرگترین تولید کننده و صادر کننده آن کشور خودمان ایران است که به تنهایی 90 درصد کل زعفران جهان را دارا میباشد . تاریخ کشت زعفران هم به ایران باز میگردد که دوران اول هجری قمری میباشد و در طی اول تا چهارم ه.ق کاشت و شیوه زراعت آن از ایران به کشور های دیگر رواج پیدا کرد.
خواص درمانی چای سیاه و زعفران :
چای سیاه و زعفران مانند هر ترکیب چایی دارای خاصیت های فراوانی است که در زیر چندین خاصیت آن را مطالعه میکنیم :
۱ – بهبود عملکرد قلب و عروق
دانشمندان با مطالعه بسیار بر روی چای سیاه و زعفران به این نتیجه رسیده اند که دست کم نوشیدن یک فنجان این چای در روز باعث تقویت قلب و همچنین باعث جلوگیری از سکته قلبی میشود !
۲ – ضد سرطان
یکی دیگر از مهم ترین خواص چای سیاه و زعفران ضد سرطان بودن آن است . طی آزمایشات سال 2012 چای سیاه میتواند باعث تقویت گلبول های سفید گردد و همینطور سلول های سرطانی را مجبور به خودکشی میکند !
۳ – تقویت مغز با مصرف چای سیاه و زعفران
نوشیدن یک فنجان چای سیاه و زعفران در روز باعث تقویت مغز و حافظه شما میشود و همچنین به دلیل داشتن مواد آلی باعث جلوگیری از آلزایمر در میانسالی میشود.
4 – تنظیم فشار خون
از سایر خواص چای سیاه و زعفران می توان به تصفیه خون و تنظیم فشار خون اشاره کرد . بعد از خوردن غذا، نوشیدن چای میتواند معده را گرمکرده و باعث شود که هضم غذا راحت تر از قبل انجام گیرد .
5 – نشاط بخشی، پیشگیری از استرس و افسردگی
براساس پژوهش های یک گروه تحقیقاتی، مصرف روزانه ۸۰ میلی گرم عصاره ی زعفران اثرات بالینی ضد افسردگی بارزی در مقایسه با دوزهای کمتر دارد. برابری یـا برتـری تأثیر آن در مقایسه با داروهای ضد افسردگی فلوکستین، ایمـی پـرامین و پلاسـبو گزارش شده اسـت. در این پژوهش، کارآزمایی دوسوکر کنترل شده، روی شصت بیمار مبتلا به افسردگی خفیف و متوسط به مدت شش هفته انجام شد. بیماران به طور تصادفی به دو گروه «مصرف روزانه ۴۰ میلیگرم زعفران و مصرف روزانه ۸۰ میلیگرم زعفران» تقسیم شدند. یافته ها نشان داد که زعفران در هر دو گروه مؤثر بود اما در گروهی که روزانه ۸۰ میلیگرم زعفران دریافت می کردند اثرات بالینی ضد افسردگی، بارزتر بود که از نظر آماری تفاوتِ معناداری است.
6 – درمان سندروم پیش از قاعدگی (PMS)
نتایج یک پژوهش نشان داد، مصرف مکملِ زعفران، دو بار در روز به میزان ۱۵ میلی گرم در طول ۲ دوره قاعدگی، علائم سندروم قبل از قاعدگی را به میزان چشمگیری کاهش می دهد.
بر اساس پژوهشی دیگر، مصرف روزانه ۳۰میلی گرم عصاره ی زعفران در طول دو دوره ی قاعدگی، علائم سندروم پیش از قاعدگی ۷۵ درصد از زنان را به میزان ۵۰ درصد کاهش داد(در گروه دارونما۸ درصد). برپایه ی همین پژوهش، نشانه های افسردگیِ قاعدگی در ۶۰ درصد زنان شرکت کننده به نصف کاهش یافت در حالی که این مقدار در گروه زنانی که دارونما مصرف کرده بودند فقط ۴ درصد بود.
7 – درمان نارسائی ها و اختلالات کبدی
پژوهشگران ایرانی مقاله ای به نام «بررسی تأثیر عصاره ی زعفران بر الگوی الکتروفورتیک اجزای پروتئینی سرم در موشهای سوری نر»در مجله ی علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان منتشر کرده اند. نتایج این پژوهش نشان می دهد، مصرف عصاره ی زعفران باعث افزایش آلبومین در موش های آزمایشگاهی می شود. برپایه ی همین پژوهش، مصرف دوزهای ۱۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم و ۲۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم زعفران پس از ۲۰ روز، در موش های تیمار شده باعث افزایش سطح سرمی گاما و سطح سرمی آلفا-۲ و بتا و نسبت A/G (نسبت آلبومین به گلوبولین) شد.
8 – تقویت کننده میل جنسی
زعفران علاوه بر نشاطی بخش ، بر روی هورمون های جنسی افراد هم تاثیر میگذارد ، تقریبا ، زعفران دارای محرکی بسیار قدرتمند برای تحریک میل جنسی است . پس اگر شما هم از رابطه زناشویی خود لذت کافی را نمیبرید حتما چای زعفرانی را تست نمایید.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.